Ziua Mondiala a Curateniei

image001
23 SEPTEMBRIE – ZIUA MONDIALA A CURATENIEI, O ZI IN CARE AUTORITATILE PUBLICE LOCALE SI SOCIETATEA CIVILA ACTIONEAZA IN MOD SOLIDAR!

Romania este, din pacate, restanta nu numai la capitolul colectarea selectiva
a deseurilor, ci si la strangerea gunoaielor, in general. Activitatea de salubrizare, de pastrare a unui mediu inconjurator curat, este una care trebuie sa se exercite permanent si sistematic, pe baza unor resorturi pornite din educatie si civism, dar si a unei bune organizari a departamentelor de profil din cadrul autoritatilor publice locale.

Constienti de importanta pe care un mediu curat o are asupra sanatatii generale a populatiei, asupra aspectului general al localitatilor, a influentei asupra dezvoltarii turismului, intr-o tara cu resurse importante in domeniu, membrii Comisiei pentru Mediu din cadrul Senatului Romaniei lanseaza un apel catre toate autoritatile publice, scolile si ONG-urile de profil din Romania, ca in data de 23 septembrie – Ziua Mondiala a Curateniei – sa se implice intr-o vasta actiune de ecologizare a tuturor ariilor afectate, din acest punct de vedere.

Pentru o reusita garantata a actiunii, adresam rugamintea tuturor primariilor din tara sa inventarieze rapid toate perimetrele cu probleme, pentru a fi apoi distribuite tuturor entitatilor – scoli, ONG-uri, voluntari independenti, etc. – a caror inscriere in actiune trebuie anuntata din timp la compartimentele de salubritate ale localitatilor!

Ii invitam pe toti conducatorii de scoli, licee si facultati sa incurajeze participarea elevilor si studentilor la aceasta importanta actiune! Lansam, de asemenea, un apel tuturor magazinelor de tip supermarket din tara, cele mai importante generatoare de deseuri, ce ajung sa altereze natura, sa contribuie, in mod gratuit, prin sponsorizari corespunzatoare, constand in saci pentru deseuri si manusi de protectie pentru participantii la aceasta importanta actiune!

Le reamintim primarilor de localitati ca este necesara implicarea unui numar impresionant de utilaje de colectare si transport a deseurilor stranse de echipele implicate in campanie!

Sa aratam ca si Romania poate fi o tara curata ca Elvetia sau Austria! Si nu doar pentru o singura zi!

LET’S DO IT, ROMANIA!

Presedintele Comisiei pentru Mediu a Senatului Romaniei

Senator Octavian Motoc

 

FIȘĂ ÎNSCRIERE – VOLUNTAR

Discutii